apríl 2008 jún 2008 obsah čísla
infovekacik - úvodník
internetový časopis pre deti
máj 2008
logo Infovek

Mestá Slovenska Zahrajme sa Môj kamarát ... Omaľovanka Urob si sám Naša tvorba Napísali ste Redakčná rada Archív


Moja kamarátka ... Spomienka

Rozprávala Ti niekedy Tvoja starká o svojom detstve? Aké zvláštne šaty nosila, ako bosá chodila do školy. Aj ako starká sťa šantivá veverička lozila po stromoch, nezaostávajúc za chlapcami. Ako snívala o lietaní ... vieš, ako stretla Tvojho starého otca? Aké prvé slovo povedala Tvoja mama či Tvoj ocko?

Vo fotoalbume svojich starých rodičov nájdeš väčšinou radostné spomienky. Ale poznáš aj príbeh o tom, ako im granáty vybili počas vojny všetky okná? Ako starký ako chlapčisko prepichoval pneumatiky na vojenských autách nepriateľa? Uvedomoval si, že mu hrozí smrť? Nájdi si čas na počúvanie príbehov života svojich starkých. Dozvieš sa mnoho o svojej rodine, ale i o svojom meste či dedinke, o radostnom i smutnom, tak vzdialenom od skutočnosti, v ktorej vyrastáš Ty.

Fotky mojich starých rodičov ukrýva jedna hrubá vyšívaná krabica. Zopár fotiek si však môžeš poskladať do fotoalbumu práve teraz aj Ty. Nájdeš len ústrižky fotiek, z ktorých sa Ti pri troške uvažovania podarí poskladať celú spomienku. Klikni postupne na dva ústrižky vedľa seba a ústrižky sa vymenia.

Keď poskladáš celú fotku, môžeš si ju nalepiť na ľubovoľné miesto vo fotoalbume. Dvojkliknutím môžeš obrázok zväčšiť. Naopak, veľmi veľký obrázok pravým tlačidlom myši zmenšíš.

Nezabudni, že spomienky Tvojich starkých spoľahlivejšie ako fotoalbum zachová Tvoja pamäť. A čoskoro navštív svojich starkých :-)


Ak nie je vidieť Imagine projekt, treba stiahnuť Imagine plugin
© Asociácia projektu Infovek, posledná zmena: 12.4.2009, KZVI
Internetový časopis Infovekáčik je v roku 2008 financovaný
firmou AgemSoft a.s.
logo AgemSoft a.s.