apríl 2009 jún 2009
infovekacik - úvodník
internetový časopis pre deti
máj 2009
logo Infovek

Mestá Slovenska Urob si sám Naša tvorba Redakčná rada Archív


Čaute, decká,

ľudia - Nikolet Bukorová, výtvarný krúžok, ZŠ Rozmarínová, Komárnourčite viete, že z diaľky vyzerá Zem ako drobná modrá guľôčka voľne sa vznášajúca v priestore. Vďaka vhodným podmienkam tu žije viac ako 5 miliárd ľudí.

Keby sme chceli navštíviť každú krajinu na svete, čo i len na pár dní, určite by sme to nestihli ani za celý život. A tak nám život v rôznych kútoch našej planéty približuje technika – film, televízia, ale čoraz viac i internet. ľudia - Attila Rózsás, výtvarný krúžok, ZŠ Rozmarínová, KomárnoAj vďaka nim sa dozvedáme o živote rôznych národov.

Spoznávame život ľudí v tropickom pralese. S obavou sledujeme tých, ktorí bývajú v susedstve s večne dymiacou sopkou. Na malých ostrovčekoch ukrytých v moriach a oceánoch vidíme ťažkú prácu dospelých i detí. ľudia - Dominika Kubalová, výtvarný krúžok, ZŠ Rozmarínová,  KomárnoPremýšľame nad životom obyvateľov na púšti. Možno by sme chceli byť aspoň na chvíľu aj za polárnym kruhom, kde noc trvá polovicu roka. Vieme ako žijú ľudia vo vysokých horách i na pobreží oceánov. Objavujeme krásu piesní, tancov, národných odevov i tradičných výrobkov najrôznejších obyvateľov sveta. Vidíme, čím sa odlišujú ich obydlia, príroda, čo robia vo voľnom čase, ako sa zabávajú.

Aj napriek všetkým týmto odlišnostiam majú veľa spoločného – túžia byť zdraví, zabezpečiť svoju rodinu pred hladom, mať príjemných susedovi, tešiť sa z každého dňa, žiť tak, aby nikomu neubližovali. A je úplne jedno, akú farbu pleti majú. Ľudia sa delia najmä na dobrých a zlých.

© Asociácia projektu Infovek, posledná zmena: 28.5.2009
Internetový časopis Infovekáčik je v roku 2009 financovaný
firmou AgemSoft a.s.
logo AgemSoft a.s.