máj 2007 september 2007 obsah čísla
infovekacik - úvodník
internetový časopis pre deti
jún 2007
logo Infovek

Naučme sa Vyskúšajme sa Ideme do prírody Mestá Slovenska Zahrajme sa Môj kamarát ... Omaľovanka Urob si sám Naša tvorba Redakčná rada Archív


freesbeeČaute, decká,

ani sme sa nenazdali a pred nami sú prázdniny. Krásne, nekonečné. A určite tie najlepšie, aké len môžu byť.

futbalMožno sa už mnohí z vás tešia na športovanie pri mori, iných čaká letný tábor, leto u babky. A poniektorí už teraz vedia, že ich prázdniny budú celkom obyčajné. A sú z toho smutní.

Ale to vôbec nemusí byť pravda. Stačí, ak sa dohodne skupinka detí a tie naj prázdniny sú aj pre vás. Neveríte?

na laneA čo takto Letná olympiáda? Že sa nekoná? Ale čoby, stačí si ju pripraviť. Každý z vás má isto vzťah aspoň k nejakému športu. Plávanie, hody do diaľky i na cieľ, skoky z miesta i vo vreci, beh s loptičkou na tenisovej rakete, jazda zručnosti na bicykli (obchádzanie prekážok, zastavenie na vyznačenom bode, prenášanie pohára s vodou), šplh na tyči alebo strome, preskoky cez prekážky,... Stačí? Vidíte, a to som ešte len na začiatku.

cez prekážkyKaždá súťaž musí mať svoje pravidlá, ktoré budú všetci dodržiavať. Dosiahnuté výkony treba zaznamenávať, prideliť body a nakoniec vyhlásiť výsledky. Samozrejme, že súťažiť sa dá v družstvách i jednotlivo. Ak je to ale takáto krásna súťaž, určite si treba vyrobiť aj štartovné čísla, vyznačiť trasu, dohodnúť presný začiatok i koniec súťaží. Počítačovo zruční môžu výsledky napísať i na PC a poslať každému účastníkovi, môžu vyrobiť diplomy, časopis o olympiáde, ...

pretláčanieNo a keď budete so svojimi výsledkami nespokojní, môže sa súťaž zopakovať trebárs posledný prázdninový týždeň. A nespokojenci budú mať dosť času na to, aby svoje výkony zlepšili. Stačí, ak budú každý deň v pohybe. Ich výkonnosť určite porastie. A možno si niektorých z vás všimne aj pán učiteľ a nebude veriť svojim očiam – chlapča, čo celé telocviky stálo bokom, sa odrazu zmenilo na triedneho športovca.

víťaziČo vravíte? Nestojí to za to? Jednou ranou zabijete dve muchy – budú i super prázdniny i obdiv spolužiakov. A poniektorí si i  figúru vylepšia.

Vidíte, leto je super, najmä ak sa budeš hýbať a neskysneš pri počítači a telke. Ale pozor – aj pri letných športoch musíš dávať pozor, aby si neprecenil svoje sily a neskončil s úrazom v nemocnici.

Prajem vám veľa krásnych chvíľ pri športe, úžasných kamarátov a super zážitky z prázdnin.

© Asociácia projektu Infovek, posledná zmena: 12.4.2009, KZVI
Internetový časopis Infovekáčik je v roku 2007 financovaný
firmou AgemSoft a.s.
logo AgemSoft a.s.