jún 2006  október 2006obsah čísla
infovekacik - úvodník
internetový časopis pre deti
september 2006
logo Infovek

Naučme sa Vyskúšajme sa Mestá Slovenska Zahrajme sa Omaľovanka Urob si sám Naša tvorba Redakčná rada Archív


Čaute, decká,

detská izbano vidíte, prázdniny, aj keď boli také dlhé ako už dávno nie, sa skončili. Určite ste si poriadne oddýchli, alebo sa mýlim?

Mnohí z vás navštívili babky aj staré mamy, sesternice a bratancov, tety a ujov. Spoznali ste nové dedinky i mestá, nazreli ste do múzeí i galérií, možno ste obdivovali krásu našich i zahraničných hradov a zámkov. Poniektorí z vás určite obdivovali krásu cudzích krajín alebo vylihovali na plážach a možno občas zatúžili po snehu, aby si zmorení teplom aspoň na chvíľku oddýchli od neúprosných slnečných lúčov.

detská izbaAj keď všade bolo super, o čom vôbec nepochybujem, možno ste si občas na niečo z domova spomenuli. Možno vám všetkým myseľ sem - tam zaletela do vašej izbičky. Možno ste so závisťou pozerali na veľkú izbu, ktorá patrila vášmu bratancovi. S úžasom ste počúvali Romanove slová o tom, že ho to doma vôbec nebaví, že nemá nič poriadne... Pritom v izbe bol počítač, telka, veža, malá posilňovňa.... Možno ste si spomenuli na vašu mini izbičku, v ktorej ste spolu všetci traja súrodenci, bez telky, počítač vidíte len v škole, o veži ani nesnívate. A možno vám chýbala práve ona. Maličký kútik, ktorý je len váš. Chýbali vám večerné debaty v posteli, vankúšové súboje, pravidelné dohadovanie o tom, čo sa bude pozerať... Proste vám chýbal ten kúsok domova, o ktorý sa spoločne staráte (alebo nestaráte), vaše obrázky a hračky, plyšáky či knižky s obľúbenými hrdinami.

Mala som aspoň v niečom pravdu? No vidíte. A vraj staré dobré „Všade dobre, doma najlepšie “ neplatí! Platí a stále bude. Lebo najlepšie je tam, kde nás majú radi, kde všetkým záleží na nás, kde sa máme ku komu pritúliť, s kým slovko prehodiť. Aj keď je to často len maličký kútik v preplnenom byte.

Prajem vám, aby ste nikdy nestratili ten krásny pocit, že tu niekde blízko na vás ktosi čaká – a možno aj vo vašej detskej izbičke.

Ak ste zruční maliari, môžete mi váš kútik či izbičku nakresliť. Už sa na vaše kresbičky teším.
© Asociácia projektu Infovek, posledná zmena: 12.4.2009, KZVI
Internetový časopis Infovekáčik je v roku 2006 spolufinancovaný
Ministerstvom dopravy, pôšt a telekomunikácií SR.
logo MDPT SR