máj 2006  september 2006obsah čísla
infovekacik - úvodník
internetový časopis pre deti
jún 2006
logo Infovek

Naučme sa Vyskúšajme sa Mestá Slovenska Zahrajme sa Zaspievajme si Omaľovanka Urob si sám Naša tvorba Napísali ste Redakčná rada Archív


EČaute, decká,

dúfam, že ste svoj sviatok riadne oslávili. Potešili vás darčeky? Alebo ste už na ne aj zabudli? A čoskoro máte sviatok zas – skončí sa školský rok a na vás čakajú prázdniny. OPamätáte sa na čas, keď ste dostali svoje prvé vysvedčenie s velikánskou jednotkou, prípadne krásnym obrázkom a vy ste si ho s nesmiernou hrdosťou vedeli sami prečítať?

BVeru, za prvý rok v škole ste získali kopec nových kamarátov. Ale viete o tom, že aj takých, ktorí sa budú s vami priateliť naveky?

Napríklad krásny, guľatý, usmiaty, vždy v pohode. Alebo iný, ktorý má najväčší úsmev na svete a navyše nikdy ho nestratí. YĎalší kamarát má brušká až dve, jedno väčšie, druhé menšie. A tento sa v okamihu môže premeniť na prak, ďalší sa môže kŕmiť od rána do večera a nikdy nepriberie. Ale máme aj takého, ktorý sa neustále čuduje, iný sa podobá na fajku či Jhrebeň.

Nič? Ešte ste nevylúštili, o ktorých kamarátoch hovorím? Ale kdeže, vy ste takí šikovní, že ste už určite odhalili, že vašimi vernými priateľmi sú písmenká. Práve tie, ktoré ste s toľkou námahou dostali do hláv i rúk, ktoré vám spôsobili kopec problémov, ale i more radosti, krásnych chvíľ, pýchy na seba, že ste to dosiahli. A písmenká, pekne nastúpené, ako žiaci na telocviku, sa zoradili a vytvorili abecedu. Priateľku, ktorá vás zabaví, skráti dlhú chvíľu, ale i poučí a pomôže odhaliť rôzne tajomstvá.

abeceda

Nezabudnite na ňu, je tu pre vás a navždy bude. Ale pozor, aby sa počas prázdnin niekam nezatárala, lebo nájsť ju nie je celkom ľahké.

P.S. Veľa krásnych chvíľ s vašou novou kamarátkou. A môžete mi ju aj nakresliť.

© Asociácia projektu Infovek, posledná zmena: 12.4.2009, KZVI
Internetový časopis Infovekáčik je v roku 2006 spolufinancovaný
Ministerstvom dopravy, pôšt a telekomunikácií SR.
logo MDPT SR