december 2005 február 2006 obsah čísla
infovekacik - úvodník
internetový časopis pre deti
január 2006
logo Infovek

Naučme sa Vyskúšajme sa Ideme do prírody Mestá Slovenska Zahrajme sa Zaspievajme si Omaľovanka Urob si sám Naša tvorba Napísali ste Redakčná rada Archív


Čaute, decká!

cencúleTak ako? Už ste zasa v škole a naháňate dobré známky?

Veru, tie prázdniny neboli ktoviečo. Aj vám sa zdali akési prikrátke?

Kde ste boli a čo zaujímavé ste videli? Určite toho bolo veľa, ale stavím sa, že všetci ste si užili niečo, čo bolo všade. Neveríte? Hádajte: sme ľahulinké biele baletky, ktoré všetci netrpezlivo vyčkávajú už od Mikuláša. Niektorí sa snehnás boja, lebo im prinášame nekonečnú prácu, iní sa na nás tešia, lebo prinášame kopec radosti, zábavu, nové hry. Pomáhame dospelákom vrátiť sa do detských liet, spomenúť si na mladosť, kamarátov, ale i sedenie pri teplej peci, horúci lipový čajík a večery plné rozprávok.

Tak čo, už viete, kto sme? Ešte váhate? Tak pridáme: tešia sa na nás polia i lúky, stromy i záhrady, pretože im prinášame teplučkú perinku, pod ktorú sa nedostane nezbedník vetrík, ani silák mrázik, ani teta fujavica. Niektoré zvieratká sa tešia, lebo im sýkorky v zimeutesníme na domčekoch všetky škáry, ale poniektoré plačú, lebo im skryjeme potravu a ony musia čakať na dobrých ľudí, ktorí im ju do hory prinesú.

Spoznali ste nás? Sme ozdobou takmer všetkých zimných výkladov, nazeráme cez okná do detských izieb, kývame vám z konárov stromov. snežíJasné! Naozaj sme to my – snehové vločky, bez ktorých Vianoce nemajú tú správnu atmosféru, Dedo Mráz ten správny dopravný prostriedok a deti tie správne prázdniny.

No a nakoniec hádanka: Ako sa povie veľa vločiek na 4 písmená? Ak viete, napíšte a nakreslite, bez čoho nie sú poriadne zimné prázdniny. Už sa teším na vaše kresby a listy.

© Asociácia projektu Infovek, posledná zmena: 12.4.2009, KZVI
Internetový časopis Infovekáčik je v roku 2006 spolufinancovaný
Ministerstvom dopravy, pôšt a telekomunikácií SR.
logo MDPT SR