január 2005 marec 2005
infovekacik - úvodník
internetový časopis pre deti
február 2005
logo Infovek

Naučme sa Vyskúšajme sa Ideme do prírody Mestá Slovenska Zahrajme sa Zaspievajme si Omaľovanka Urob si sám Naša tvorba Napísali ste Redakčná rada Archív


Ideme do prírody

predstavujeme ZOO zo života zvierat, zaujímavosť

Ahoj kamarátky a kamaráti.

v zimeFebruár je mesiac, kedy je naša príroda stále pod snehovou perinou. Preto môžeme pri našich prechádzkach vidieť len tie naozaj otužilé zvieratá.
V lesoch nájdeme stopy zvierat najmä pri kŕmidlách, kde im potravu nosia horári a ich pomocníci. Pomôžu tak lesným zvieratám prežiť aj tú najtuhšiu zimu.
vtáčikVtáčikov v blízkosti vášho domu určite poteší keď im na strom zavesíte kúsok loja, alebo nasypete trochu orechov alebo makových zŕn.
Tí šikovnejší z vás by s pomocou rodičov alebo starých rodičov mohli postaviť kŕmidlo a starať sa o vtáčiky v blízkosti domu celú zimu.

zimná krajinaA ktoré zvieratká je v zime vidno? Či už v lese, pri jazerách, pri riekach, alebo na oblohe? Stretli ste nejaké zvieratko na prechádzke? Aké vtáčiky prilietajú na vaše kŕmidlo?
Nakreslite mi alebo napíšte, čo ste videli na prechádzke v zimnej prírode. Teším sa na vaše obrázky, fotografie a listy.

Kačka
Vaša Kačka

© Asociácia projektu Infovek, posledná zmena: 12.4.2009, KZVI