november 2005 január 2006
infovekacik - úvodník
internetový časopis pre deti
december 2005
logo Infovek

Naučme sa Vyskúšajme sa Mestá Slovenska Zahrajme sa Zaspievajme si Omaľovanka Urob si sám Naša tvorba Redakčná rada Archív


Čaute, decká!

zdobenie stromčekaNajkrajšie sviatky v roku sú predo dvermi a my už netrpezlivo rátame dni, ktoré nás delia od vianočného stromčeka. Všetci z nás sa tešia na balíčky, ktoré tam čakajú na svojho majiteľa.

darčekyDnes by som sa chcela s vami podeliť s týmto príbehom.

Malý Peťko sa tešil na Vianoce. Predstavoval si, že dostane bicykel alebo aspoň kolieskové korčule. Ale keď nastala tá sviatočná chvíľa, a on dostal iba jeden malý balíček, bol veľmi sklamaný. Pozeral sa nechápavo na ocka, na mamu a nemohol uveriť, že viac darčekov nebude. Urazený hodil neotvorený balíček na zem a rozplakal sa. Rodičia sa na seba začudovane pozreli. Zľakli sa, že sa ich Peťkovi niečo stalo. Až po dlhej chvíli im Peťko prezradil, prečo tak rumádzga. Zostali prekvapení. Veď tento darček vyberali s toľkou láskou. V očiach sa im usadil smútok, bolesť a sklamanie. A Peťko len reval a reval. Nevidel, ako svojím plačom ubližuje tým, ktorí ho mali najradšej na svete. Svojím plačom pokazil sviatky celej rodine.

príprava darčekovChcem vás poprosiť, aby ste sa nesprávali ako Peťko. Všetky darčeky prijmite s vďakou. Aby tí, ktorí vám darčeky darujú, nepocítili, že darček nesplnil vaše očakávania.

Vyskúšali ste, aké ťažké je nájsť, kúpiť alebo vyrobiť darček, ktorý by sa páčil nielen vám, ale najmä tomu druhému? pri stromčekuLebo najväčšiu cenu má darček, ktorý urobí radosť obidvom - obdarovanému aj tomu, kto ho dáva.

P.S. Veľa krásnych chvíľ pri vianočnom stole i stromčeku.
Pri rozbaľovaní darčekov nešetrite úsmevom a vďakou – vaše Vianoce budú ozaj radostné.

© Asociácia projektu Infovek, posledná zmena: 12.4.2009, KZVI