máj 2004 september 2004
infovekacik
internetový časopis pre deti
jún 2004
logo Infovek

Naučme sa Ideme do prírody Zaspievajme si Omaľovanka Urob si sám Rozprávka / Príbeh / Básnička Naša tvorba Napísali ste Redakčná rada Archív


Ahoj, deti!

Aj Vám už mamka niekedy povedala, že to vo Vašej izbe vyzerá ako v cirkuse? Alebo, že nemáš robiť cirkus?

cirkusMňa už od detstva lákal cirkus a všetko to, čo sa v ňom deje. Je to také čarovné slovko, ktoré skrýva čarovné veci.

V našom meste stavajú cirkus vždy na tom istom mieste, na lúke neďaleko rieky. Najprv prídu veľké autá, nákladniaky a potom začnú rozkladať taký obrovský stan. V ňom sa objaví manéž a hľadisko pre divákov. Všetko to tam hýri pestrými farbami a vonia dobrodružstvom, smiechom a tajomnosťou. klaunObdivovala som artistov na hrazde, krotiteľov s exotickými skrotenými zvieratkami a smiala som sa na nešikovnom šašovi – klaunovi.

A aby som nezabudla! Najviac ma lákala cukrová vata, sladkosti a strelnica na kolieskach.

Cirkus šaša TomášaAj teraz chodím každý rok do cirkusu spolu s mojou dcérkou. Vždy s napätím sledujeme každé číslo.

Napadlo ma, že som sa nedávno hrala s deťmi na hodine informatiky s multimediánym CD – Cirkus šaša Tomáša. Skúste ho pohľadať vo vašej škole a zahrajte sa s ním. Určite sa aj veľa naučíte.

Ak ho v škole nemáte, tak si vymyslite svoj cirkus a nakreslite nám ho. Alebo nám napíšte, čo všetko ste videli v ozajstnom cirkuse.
© Asociácia projektu Infovek, posledná zmena: 12.4.2009, KZVI