marec 2004 máj 2004
infovekacik
internetový časopis pre deti
apríl 2004
logo Infovek

Naučme sa Ideme do prírody Zahrajme sa Zaspievajme si Omaľovanka Urob si sám Rozprávka / Príbeh / Básnička Naša tvorba Napísali ste Redakčná rada Archív


Ideme do prírody

predstavujemezo života stromov, zaujímavosťhry

Ahoj kamarátky a kamaráti.

fialkaO apríli sa hovorí, že je to bláznivý mesiac. Ale verím, že nebude pre Vás novinkou ani to, že apríl je tiež mesiac lesov.
Lesov, ktoré sú domovom nielen pre stromy, ale i mnohé iné rastliny a samozrejme veľké množstvo menších či väčších živočíchov. Vedeli ste, že lesy pokrývajú skoro polovicu nášho Slovenska? Áno. Máme ich veľa, ale aj tak by sme si ich mali chrániť, starať sa o ne. A aj preto je apríl mesiacom lesov.
V týchto dňoch je už slniečko štedrejšie na svoje lúče a celá príroda sa prebúdza z dlhého zimného spánku. Iste ste si to všimli aj Vy. Rozzelenala sa nielen tráva, ale aj na stromoch sa začali objavovať prvé púčiky, listy a kvety. A ranná cesta do školy je tiež veselšia keď nás sprevádza spev vtáčikov.
drieňOd dávna v našich krajoch zelený konárik predstavoval nastupujúcu jar a po nej leto. V jarných zvykoch sa tieto konáriky volali: máj, májik, leto, letečko, lesola, hájik a podobne. Na Kvetnú nedeľu chodievali s konárikmi desať až dvanásťročné dievčatá na obchôdzky po dedine.

V mesiaci apríl má svoj deň aj naša Zem. 22. apríla je Deň Zeme. Na mojej škole sme v tento deň upratovali okolie školy, čistili park a kreslili sme plagáty.
Ako ste si sviatok Zeme pripomenuli na Vašej škole?

Kačka
Vaša Kačka

© Asociácia projektu Infovek, posledná zmena: 12.4.2009, KZVI