november 2003 január 2004
infovekacik
internetový časopis pre deti
december 2003
logo Infovek

Naučme sa Zahrajme sa Zaspievajme si Omaľovanka Urob si sám Rozprávka / Príbeh / Básnička Naša tvorba Redakčná rada Archív

Ahoj, deti!

zimaTak a je to tu, konečne prišiel mesiac, na ktorý sa deti tešia celučký rok – mesiac splnených prianí. Veď koho z nás by nepotešila mäkučká perinka prikrývajúca stromy, strechy domov, ale hlavne kopce, kopčeky aj celkom malé kopčúriky? Kto z nás by odolal divému tancu snehových vločiek a strhujúcej hudbe pani Meluzíny? A čo tak vyskúšať, či dedko Mrázik má naozaj takú čarovnú silu, ktorá žblnkajúci potôčik prečaruje na najkrajšie ligotavé zrkadlo?

lyžovačkaNuž teda neváhajme, vytiahnime z pôjdov a pivníc našich nerozlučných kamarátov - sane, korčule, lyže, ktorí nedočkavo vyčkávajú na tento čas, aby sme nezmeškali ani jeden deň.

Zdá sa vám, že som ešte na nejakú radosť zabudla? Máte pravdu, k decembru patrí i vôňa ihličia, medovníčkov, pečených kaprov , vianočnej kapustnice a čojaviemčoho ešte. Ale i tajomné večery plné rozprávok, starých povestí a zaklínadiel, o ktorých sa dozvedáme z rozprávania starých a prastarých mám.

vianočný stromčekEšte vždy vám niečo chýba? Žeby som na to najhlavnejšie neprišla? Samozrejme, všetci sa tešíme na chvíle, keď sa na nás usmejú darčeky v nevídanom množstve, v najrôznejších obaloch a tvaroch. Ale to nie je to najhlavnejšie. Najhlavnejšie sú chvíle, ktoré vieme darovať jeden druhému, čas, ktorý prežijeme spolu, lebo tým nás nemôže obdarovať nik, len my navzájom.

Tak čo, už sa tešíte? Napíšte nám alebo nakreslite a pošlite na našu adresu, aké boli vaše najkrajšie Vianoce, alebo ako si predstavujete tie tohtoročné.

© Asociácia projektu Infovek, posledná zmena: 12.4.2009, KZVI