marec 2003 máj 2003
infovekacik
internetový časopis pre deti
apríl 2003
logo Infovek

Naučme sa Zahrajme sa Zaspievajme si Omaľovanka Urob si sám Rozprávka / Príbeh Naša tvorba Redakčná rada Archív

Ahoj, deti!

Juj, aká som unavená! Ledva žijem! Čudujete sa prečo? Lebo už je po tom. Po čom? Neviete? Neverím vám.

krasliceUrčite ste si všimli, že v posledných dňoch sa voľajako podozrivo ligotali okná, stromy zvedavo do nich nakúkali a neveriacky krútili hlavou nad vôňou, ktorá sa šírila z každého bytu. Keby len to, ale vyzeralo to, že sa do bytov presťahovali všetky jarné farby. Usadili sa nielen vo vázach, ale zaplnili i kvetináče, ktoré rozkvitli pestrými kvetmi . Najčudnejšie však bolo, že všetky kvietky mali rovnaký tvar – podobali sa na vajíčka.

Vo dvoroch dôležito kráčali sliepky, akoby si boli vedomé svojej úlohy – zásobiť kuchyne čerstvými vajíčkami. Potoky zvedavo načúvali chlapčenským rečiam o vŕbach a prútikoch, dozvedali sa o ich povinnosti navštíviť všetky susedky a spolužiačky, ale i o tom, kde sa stretnú a odkiaľ začnú.

ŠibačkaDievčatá sa vonku takmer neobjavovali. Všetky sedeli doma a spolu s mamičkami a babičkami premieňali vajíčka na kraslice, zdobili stoly aj poličky symbolmi jari, tajnostkársky sa usmievali. Všetci sa náhlili, vzdychali a počítali dni, kedy sa to začne.

A dnes je už po tom. Napíšete alebo mi nakreslite, ako sa volajú práve skončené sviatky a aj to, ako ste ich prežili vy.

© Asociácia projektu Infovek, posledná zmena: 12.4.2009, KZVI